FAZA III
SKŁADNIKI:
Na malinowy spód
- 150g świeżych malin
- 50 ml wina - do odparowania
- 1 płaska łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 8 tabletek rozpuszczonego słodzika
Na górę
- jogurt naturalny 200ml
- 3 tabletki słodzika rozpuszczonego w wodzie
- aromat waniliowy lub świeża wanilia
- garść świeżej bazylii bardzo drobno posiekanej
PRZYGOTOWANIE
- Maliny wrzucamy do rondelka razem ze słodzikiem
- Mąkę dokładnie mieszamy z winem
- Gdy maliny zaczną mocno się gotować dodajemy wino z mąką i Bardzo energicznie mieszamy (powstanie w ten sposób coś w rodzaju kisielu)
- Następnie przygotowujemy mus jogurtowy - mieszamy dokładnie wszystkie składniki ( jeśli będzie dla nas za mało słodkie dodajemy słodzik
- Na dno pucharka wlewamy maliny, na gore mus i gotowe
Można udekorować deser malinami lub bazylia