piątek, 15 marca 2013

Gołąbki bez zawijania


Faza II




SKŁADNIKI:
  • pół główki małej kapusty
  • pół małej cebulki
  • przyprawa do mielonego
  • mięso mielone z indyka lub kurczaka
  • jajko
  • 3 łyżki otrąb (2 owsiane, 1 pszenne)
  • puszka pomidorów krojonych




JAK ZROBIĆ:
  1. Kapustę siekamy na małe kawałki
  2. Cebulę kroimy w drobną kostkę
  3. Mieszamy kapustę i cebulę z pozostałymi składnikami
  4. Formujemy kulki mięsne -tj gołąbki i smażymy na rozgrzanej patelni z obu stron
  5. Przekładamy do dużego niskiego garnka/patelni typu - rondel i zalewami pomidorami
  6. Solimy i pieprzymy sos, zakrywamy i dusimy nasze gołąbki na małym ogniu przez 15 minut
Podajemy ze smażonymi buraczkami i pure z selera



4 komentarze:

  1. musze wyprobowac ten przepis;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Super przepis :) Ostatnio mieliliśmy mięso z indyka , naprawdę bardzo fajnie smakuje po zmieleniu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. pyszne są, ja zrobiłam z mięsem mielonym z kurczaka

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Drukuj